kinderslaapcoach

Over mij

Hi! Ik ben Marieke. Samen met mijn man Remon en onze twee zoontjes Tigo (2018) en Joey (2019) wonen wij in het mooie Castricum. Sinds 2021 ben ik afgestudeerd Droomritmecoach en oprichter van Studio Uil Kinder slaapcoach. Ik mag mijzelf Kinder slaapcoach en Onrustdeskundige noemen en help kindjes in de leeftijd van 0-4 jaar.

Hiernaast ben ik dus zelf ook ervaringsdeskundige. Onze kindjes zijn beiden slechte slapers geweest, vooral onze oudste. Hij sliep weinig, was ’s nachts veel wakker en sliep graag bij ons.
Ik kwam erachter wat er speelde en kon de problemen oplossen, maar ik weet dus als geen ander wat slaaptekort kan betekenen voor jou als ouder, maar ook voor de rest van het gezin. Het is heel frustrerend, het maakt je onzeker en je raakt je vertrouwen en energie kwijt. Gelukkig weet ik nu dat je hulp kunt aanvaarden en je gezin verder kunt helpen op een liefdevolle manier die voor jou werkt.

Ons verhaal

Onze Tigo werd in 2018 geboren na een pittige bevalling waarbij het voor hem wel even spannend is geweest. Hij had antibiotica nodig en sliep vanaf het begin slecht. Hij huilde veel en sliep veel bij ons op bed. Ook liepen we nachten lang rondjes door de woonkamer met hem wiegend of in de kinderwagen. Het kwam zelfs voor dat we midden in de nacht rondjes gingen rijden met de auto om hem maar in slaap te krijgen. Ergens anders slapen dan thuis? Dat lukte niet. Adviezen kregen we genoeg: laat hem huilen, leg hem maar neer dan valt hij wel in slaap, hou hem wakker. Adviezen die niet goed voelden, maar ook gewoon niet hielpen bij hem. Tigo had ook een soort chronische bovenste luchtweginfectie. Hij was erg veel ziek. Inmiddels weten we dat hij hoogsensitief is en dat dit ook invloed had op zijn slaap.

Onze Joey werd geboren toen Tigo 1,5 jaar oud was. Door de slapeloze nachten met Tigo was ik als moeder al oververmoeid en liep ik tegen een postnatale depressie/burn-out aan. De geboorte van Joey zorgde vanzelfsprekend voor nog meer stress en vermoeidheid, een pasgeboren baby slaapt immers niet meteen door. Uiteindelijk hebben wij een kinderslaapcoach in de hand genomen die ons heeft geholpen. Ik wist toen: ik wil dit ook voor ouders en kindjes kunnen doen. Het is mijn passie geworden.

Inmiddels is de rust bij ons teruggekeerd – en vooral bij mezelf ook. Ik heb weer energie en tegelijkertijd rust in mijn hoofd. Ik krijg energie van het helpen van andere ouders.
Ik wil iedereen op het hart drukken dat het niet aan jou ligt als je kindjes slecht slapen. Je doet niks verkeerd. Er zijn nu eenmaal veel verschillende factoren die meespelen bij het leren slapen.

Ik help graag op een liefdevolle en responsieve manier. Dan volgt de energie en liefde binnen het gezin vanzelf.

over marieke

Weet je niet goed welk consult het beste past bij jullie situatie?

Mail gerust met je vragen en/of situatie.
Dan kan ik met je meedenken!