kinderslaapcoach

Over mij

Hi! Ik ben Marieke. Samen met mijn man Remon en onze twee zoontjes Tigo (2018) en Joey (2019) wonen wij in het mooie Castricum. Sinds 2021 ben ik gediplomeerd kinderslaapcoach en oprichter van Studio Uil Kinderslaapcoach. Ik mag mijzelf Kinderslaapcoach en Onrustdeskundige noemen en help kindjes in de leeftijd van 0-4 jaar. Naast deze opleiding heb ik mij verder gespecialiseerd als holistische kinderslaapcoach (internationale cursus) en ben ik aangesloten bij de International Association of Child Sleep Consultants (IACSC). Zelf ben ik Hoogsensitief en mijn zoontje ook (HSK), dit is een onderwerp wat ik erg interessant vind en waar ik mij verder in het verdiepen ben om juist Hoogsensitieve kinderen en ouders beter te kunnen helpen. Ook ben ik slaapcoach bij een kinderopvang organisatie. 

Om mijn kennis en kunde hoog te houden blijf ik mij verdiepen in het onderwerp door congressen bij te wonen en bijscholingen te volgen. 

Hiernaast ben ik zelf ook ervaringsdeskundige. Onze kindjes zijn beiden slechte slapers geweest, vooral onze oudste. Hij sliep weinig, was ’s nachts veel wakker en sliep graag bij ons.

Een slaapcoach hielp ons uiteindelijk, iets te laat want ik liep zelf al met een burn-out. Maar het hielp, de rust en slaap keerde terug in ons gezin. En juist die rust en slaap wordt zo enorm onderschat. Mijn ervaring zorgde ervoor dat ik mijn passie vond, de passie om andere gezinnen en kinderen te helpen. En het taboe te doorbreken dat kinderen snel doorslapen. 

Ik weet nu (en meerdere gezinnen die ik heb kunnen helpen met mij) dat slaapproblemen op te lossen zijn. Door in te zoomen in de situatie maar ook factoren eromheen. Want slapen heeft met zoveel factoren te maken. 

Ik werk samen met Pedagogisch Specialist Renske Groot wij hebben onze krachten gebundeld. Op deze manier kunnen wij de slaapproblemen nog beter aanpakken, door juist meer naar het geboorteverhaal te kijken, de pedagogiek erbij te betrekken en daarbij ook coaching voor mama’s aan te bieden (slaapcoaching pakketten). 

Ons verhaal

Onze Tigo werd in 2018 geboren na een pittige bevalling waarbij het voor hem wel even spannend is geweest. Hij had antibiotica nodig en sliep vanaf het begin slecht. Hij huilde veel en sliep veel bij ons op bed. Ook liepen we nachten lang rondjes door de woonkamer met hem wiegend of in de kinderwagen. Het kwam zelfs voor dat we midden in de nacht rondjes gingen rijden met de auto om hem maar in slaap te krijgen. Ergens anders slapen dan thuis? Dat lukte niet. Adviezen kregen we genoeg: laat hem huilen, leg hem maar neer dan valt hij wel in slaap, hou hem wakker. Adviezen die niet goed voelden, maar ook gewoon niet hielpen bij hem. Tigo had ook een soort chronische bovenste luchtweginfectie. Hij was erg veel ziek. Inmiddels weten we dat hij hoogsensitief is en dat dit ook invloed had op zijn slaap.

Onze Joey werd geboren toen Tigo 1,5 jaar oud was. Door de slapeloze nachten met Tigo was ik als moeder al oververmoeid en liep ik tegen een postnatale depressie/burn-out aan. De geboorte van Joey zorgde vanzelfsprekend voor nog meer stress en vermoeidheid, een pasgeboren baby slaapt immers niet meteen door. Uiteindelijk hebben wij een kinderslaapcoach in de hand genomen die ons heeft geholpen. Ik wist toen: ik wil dit ook voor ouders en kindjes kunnen doen. Het is mijn passie geworden.

Inmiddels is de rust bij ons teruggekeerd – en vooral bij mezelf ook. Ik heb weer energie en tegelijkertijd rust in mijn hoofd. Ik krijg energie van het helpen van andere ouders.
Ik wil iedereen op het hart drukken dat het niet aan jou ligt als je kindjes slecht slapen. Je doet niks verkeerd. Er zijn nu eenmaal veel verschillende factoren die meespelen bij het leren slapen.

Ik help graag op een liefdevolle en responsieve manier. Dan volgt de energie en liefde binnen het gezin vanzelf.

over marieke

Weet je niet goed welk consult het beste past bij jullie situatie?

Mail gerust met je vragen en/of situatie.
Dan kan ik met je meedenken!

wake to sleep

Wil je eerst graag zelf aan de slag met het slapen van je kindje? Hier vind je mijn slaapgidsen!