Succesverhalen

"Marieke heeft ons super goed geholpen! Onze jongste zoon (2jaar) sliep slecht in, wilde ons steeds bij hem op de slaapkamer hebben, was ’s nachts vaak wakker en het consultatiebureau adviseerde minder overdag te laten slapen. Dat was geen succes maar wij durfde onze zoon bijna niet meer te laten slapen overdag. ’s Avonds was hij bijna te moe/huilering om avond te eten. We zijn nu 2 weken bezig met het uitgewerkte plan van Marieke en wat gaat het goed! Overdag slaapt onze zoon gewoon weer 2 uur, hij si overdag weer zo veel gezelliger en liever, hij eet een stuk beter, en hij valt na het bedtijd ritueel zelf in slaap, bijna altijd binnen enkele minuten en slaapt bijna altijd door. Je hebt ons echt goede handvatten en inzichten gegeven, super bedankt!"

"Met E. gaat het heel goed, het slapen gaat ook steeds beter dus daar zijn wij heel blij mee. Wij hebben zeker wat gehad aan jouw consult, nog heel erg bedankt hiervoor!"

"Na een moeilijke en onrustige start met ons zoontje, wisten wij niet goed waar te beginnen. Zowel de nachten als de dagen waren een rommeltje wat betreft slaap, waardoor wij een oververmoeid baby’tje in huis hadden. Dankzij het slaapconsult hebben wij veel inzicht gekregen in hoe normale slaap van een baby eruit hoort te zien. We zijn heel prettig begeleid door Marieke, zij is heel betrokken geweest bij het hele proces rondom de slaap van ons zoontje en wij konden met allerlei vragen bij haar terecht. Natuurlijk zijn er soms nog rommelige dagen, maar inmiddels hebben wij onze eigen weg gevonden in het slaapritme en gaat het aanzienlijk beter met de slaap van ons zoontje!"

"Wij hebben echt wat gehad aan je tips! Wij zijn er bewuster van geworden dat een kind moet 'leren' slapen. En dat het niet erg is als ze daar wat extra hulp van ons bij nodig heeft. En dit passen wij toe bij de jongste maar ook bij de oudste."

"Onze dochter heeft een pittige periode gehad door een koemelkallergie en eczeem. We hebben haar in die periode veel hulp geboden bij het slapen. Deze hulp hebben we op enig moment zelf afgebouwd, waardoor ze heeft geleerd om in haar eigen bedje te slapen en zelf in slaap te vallen. Toch bleven onze dagen en vooral nachten rommelig. Er ging altijd wel iets mis; of de dutjes overdag waren kort, of ze was vroeg wakker, of - wat wij zelf het heftigste vonden - ze was ‘s nachts urenlang wakker. Ze was oververmoeid, maar zonder Marieke waren we hier nooit achter gekomen. Marieke heeft ons geholpen deze oververmoeidheid weg te werken en helpen bouwen aan een nieuw ritme. Het was pittig, maar onze nachten werden al snel beter. Inmiddels gaat ze na een voeding snel weer slapen en we zijn geen uren meer ‘s nachts in de weer. Vanmorgen moesten we haar zelfs om 7:30 uur wakker maken 🥳. We zijn er nog zeker niet, ze moet nog wennen aan het nieuwe ritme en wat langere dutjes gaan doen, maar we weten nu hoe we haar kunnen helpen naar een fijn slaapritme. We zijn heel blij dat we de keuze hebben gemaakt om Marieke in te schakelen. Als we ooit weer eens vastlopen op slaapgebied, trekken we sneller aan de bel, want slecht slapen hoort er soms bij, maar die nachtelijke feestjes maanden lang zijn niet nodig."

wake to sleep

Wil je eerst graag zelf aan de slag met het slapen van je kindje? Hier vind je mijn slaapgidsen!