slaapcoaching

Slaapcoaching

Slaapcoaching helpt jou en je kindje naar een goede nachtrust. Tekort aan slaap kan slopend zijn en het kan zoveel invloed hebben op jezelf, je functioneren en op je gezin. Hierbij komen ook nog eens de zorgen die je hebt voor je kindje, met misschien onzekerheid dat je iets verkeerd doet. Wacht niet te lang met een oplossing zoeken: goed advies en hulp is dichterbij dan je denkt!

Werkwijze

Ik werk via een holistische en praktische methode, namelijk de wetenschappelijk bewezen Droomritme Methode. Naar aanleiding van jullie ingevulde intake formulier en uitgebreide situatieschets kijk ik naar meerdere factoren rondom slapen. Ik kijk niet alleen naar slaaptechnische factoren, maar ook naar fysieke en softe factoren. Slapen is zoveel meer dan alleen techniek of het “leren slapen”.

Tijdens mijn consult geef ik je alle informatie die jij nodig hebt over het slapen zelf. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende factoren die spelen. We kijken samen naar waarom bepaalde dingen voorkomen en hoe we hier wat aan kunnen doen. Wat ik doe is geen slaaptraining. Ik leer JOU hoe jij de beste slaapcoach voor je kind kunt worden.

En meer:
Slapen staat vaak niet op zichzelf. En daarom is het in veel gevallen ook goed om te kijken naar het geboorte verhaal (Geboorte in Kaart) maar ook naar jou als mama. Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe gaat het met jullie als gezin? Mamacoaching is een van de onderdelen die erg waardevol kunnen zijn, om als mama om te kunnen gaan met de slapeloze nachten en spanningen die het moederschap met zich mee kan brengen.

De methode

Ik werk volgens de Droomritme Methode®. Dit is een bewezen holistische en Nederlandse methode die meer dan een decennium bestaat. Veel ouders hebben hier succes bij gehad. Deze methode is ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals en ouders, door Stephanie | Slaapdeskundige® (tevens auteur van o.a. ‘Baby in een droomritme’, ‘Dreumes in dromenland’, ‘Reflux’ en ‘Blije baby’*).

Het is een liefdevolle methode waarbij niet gehuild wordt – niet door jou en niet door je kindje. Het gaat daarbij niet alleen om slapen, maar ook om andere aspecten die voor onrust kunnen zorgen. Denk hierbij aan reflux, darmkrampjes of koemelkallergie. Wat ik doe is sleepteaching, geen sleeptraining. Je wordt als het ware je eigen slaapcoach voor je kindje.

* Voor meer informatie over deze boeken stuur me even een mailtje. Je kunt deze boeken tevens via mij bestellen.

slaapcoaching

Weet je niet goed welk consult het beste past bij jullie situatie?

Mail gerust met je vragen en/of situatie. Dan kan ik met je meedenken!