Etherische olie en het slapen van jouw kindje

De nachtrust bevorderen met etherische oliën
De nachtrust bevorderen met etherische oliën

Veel kinderen slapen slecht. Kan jouw kindje ook maar moeilijk in slaap komen? Kan het lastig alle indrukken van de dag achter zich laten? En als je kindje dan eenmaal slaapt wordt het gedurende de nacht dan vaak wakker? Hoogstwaarschijnlijk ligt oververmoeidheid op de loer, met alle gevolgen van dien. Etherische oliën kunnen zowel jou en je kind helpen om hier verandering in aan te brengen. Hoe kun je de nachtrust van jouw kind bevorderen met etherische olie? Fabienne geeft in deze blog uitleg!

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn natuurlijke plantextracten en worden gewonnen uit planten, bloemen, vruchten, bomen en kruiden. Net als planten heeft iedere etherische olie zijn eigen werking. De geuren kunnen onder andere het slaappatroon van jouw kindje sterk verbeteren.

Mindpiece staat achter de etherische oliën van De Groene Linde. Dit is een familiebedrijf in Heiloo, Noord-Holland en heeft al jarenlang ervaring in de aromatherapie. De kinderlijn bevat verschillende producten die de nachtrust van jouw kindje kunnen stimuleren.

 

Welke olie gebruik ik dan?

Onderstaande producten zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar:

  • Slaap Schaapje: Een rustgevende geur voor meer ontspanning en ondersteuning van jouw kindje bij het slapen gaan. Het lichaam kalmeert en ontkrampt door de kamille olie en de mandarijn olie zorgt voor een fijne sfeer in het slaapkamertje.
  • Kippendroom:Veel kinderen hebben last van nare dromen en nachtmerries. Kippendroom is speciaal bedoeld om het kindje rustig te laten slapen. Door dromen verwerken we de gebeurtenissen van de dag. Het is verstandig om je kind voor het slapen gaan tot rust te brengen.
  • Monstertjes roomspray: Monstertjes roomspray, tegen angsten in de nacht. Deze monsterlijke spray is al jaren een geliefde spray voor kinderen die last hebben van angsten in de nacht. Ze durven veelal niet te gaan slapen, omdat ze in de schaduwen enge monsters zien en horen.

Slaap Schaapje en Kippendroom zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: Gebruik de etherische olie in een diffuser om de geur in de ruimte te verspreiden. Zet de diffuser in de kinderslaapkamer aan vlak voor je jouw kindje naar bed brengt en zet de diffuser uit wanneer jouw kindje in bed ligt. Zo is de geur niet te overheersend. De roll-on is een fantastische manier om jouw kindje te ondersteunen! Laat je kindje zelf de roller op de polsjes, onder de voetjes of achter in de nek rollen. Maak er samen een mooi avond ritueel van voor het slapen gaan. De (monstertjes) roomspray kan je gewoon gebruiken als jouw kindje in de slaapkamer aanwezig is.

Kan ik het ook voor mijn baby gebruiken?

Voor de allerkleinste is er ook een fijn product, geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden:

  • Stars & Dreams: Een heerlijke geur om te gebruiken voor het slapen gaan. Het is fijn als je kindje makkelijk in slaap valt en de nacht rustig doorkomt zonder al te veel dromen en angst. De gekozen etherische oliën hebben een rustgevend effect en staan bekend om hun ontspannende werking.

De babylijn Stars & Dreams heeft naast een roll-on en etherische olie een massage olie in het assortiment. Massage olie geeft je als ouder direct iets in handen wat je kunt doen voor je kind. Via een massage is het gemakkelijk om contact te maken met kinderen. Het is belangrijk om met warmte en aandacht je kindje in te wrijven met de olie, zodat het vertrouwen en liefde kan voelen en dat is een goede basis voor het slapen gaan. Muizenbuik is een goed alternatief en een fijne massage olie om te gebruiken wanneer kindjes vanaf 2 jaar spanning ervaren. 

Wil je meer weten over etherische oliën en de werking op het slapen van jouw kindje?

Neem dan een kijkje in de webshop van Mindpiece en ontdek nog meer etherische oliën die bij kunnen dragen aan de bescherming, gronding en energetische reiniging van je kindje. Leeuwenkracht zal bijvoorbeeld het zelfvertrouwen van je kindje ondersteunen.

Deze blog is geschreven door Fabienne, eigenaresse van Mindpiece. Vanuit haar passie voor alles wat met rust, ontspanning en herstel te maken heeft kun je bij haar   terecht voor een heerlijke yoga practice en informatie over etherische oliën.. In haar webshop kan je yoga artikelen, etherische oliën en overige gerelateerde benodigdheden vinden.

wake to sleep

Wil je eerst graag zelf aan de slag met het slapen van je kindje? Hier vind je mijn slaapgidsen!